„Берое“ се прибра у дома, Киров чака още попълнения

84

Старозагорският „Берое“ и още четири български отбора, които си тръгнаха от Турция, където водиха подготовка, вече са на родна земя. Заралии, „ЦСКА – София“, „Славия“, „Хебър“ и „Крумовград“ кацнаха на летище Пловдив с чартър от Анталия.

С изключение на „белите“ същите отбори пътуваха заедно и към южната ни съседка в средата на януари…

Наставникът на „зелените“ Николай Киров заяви, че е доволен от проведения лагер в Турция. Белия не скри, че се надява още няколко футболисти да се присъединят към тима у нас, но няма особени проблеми с избистрянето на състава, тъй като към момента няма много варианти. Колкото до последния приятелски мач с украинския „Ингулец“ (1:1), то той заяви: „Получи се динамичен и здрав двубой. Видяхме доста агресия и в двата отбора, което е хубаво. Трябва да се стараем да подхождаме все по-агресивно в определени ситуации. Доста хора играха много минути през контролите и беше нормално да има умора през второто полувреме“.

Киров не пропусна да коментира и новите попълнения: „Хубаво е, че новите момчета са с добър игрови ритъм. Аз ще се запознавам у дома по-детайлно с техните възможности. Почти всеки двубой играем един и същи състав, така че нямам много какво да обмислям. Ще направим всичко възможно да дадем отпор на „ЦСКА – София“, надявам се да покажем ново лице през целия полусезон!“

Иначе ръководството на ПФК „Берое“ благодари на всички, закупили виртуални билети за контролите в южната ни съседка. За последната проверка бяха продадени 45 билета, а за предишните – както следва: „Берое“ срещу „Балкани“ – 58 билета, „Берое“ срещу „Рубин“ – 87 билета, „Берое“ срещу „Подбескидже“ – 64 билета, и „Берое“ срещу „Македония ГП“ – 38 билета. Или общо – 292 билета…

Скоро „Берое“ ще организира томбола сред всички, които са закупили виртуален билет, а наградата е фланелка на любимия отбор с автограф от старши треньора на тима Николай Киров. Точният ден и час за провеждане на томболата ще бъдат обявени допълнително, а самият жребий ще бъде излъчен директно в официалната Фейсбук страница на „зелените“.

От клуба напомнят още, че дарителската банкова сметка към СНЦ „Сдружение за подкрепа на футбола – Берое“ е още една възможност да бъде подпомогнат любимият клуб. Сметката е с IBAN BG06STSA93000028718966 към Банка ДСК.

(СН)