Беглец от катастрофа с тежко ранен се размина с условна присъда

222

С условна 10-месечна присъда при 3-годишен отлагателен срок се размина 22-годишен жител на с. Еленино, който застана пред Темида по обвинение в извършване на катастрофа с пострадал и бягство от местопроизшествието.

Инцидентът е от 6 юни 2018 г., когато шофиращият лек автомобил „Фолксваген Голф“ с английски регистрационни номера Й.С. е блъснал на пешеходна пътека в Стара Загора 27-годишен мъж и избягал. Произшествието е станало на кръстовището на улиците „Генерал Столетов“ и „Господин Михайловски“ при неправилна маневра за изпреварване на колона от автомобили.

В резултат на удара пешеходецът е получил фрактура на черепа, контузия на бял дроб, фрактури на таза и на лявата подбедрица, като е бил настанен с опасност за живота в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.

Извършителят, който е третокурсник от Тракийския университет е лишен от правото да шофира за срок от 12 месеца и ще трябва да заплати 837 лв. по сметка на ОД на МВР – Стара Загора, за направените в хода на досъдебното производство разходи.

Размерът на наказанието е в резултат на одобрено от Районния съд на 7 януари т.г. споразумение между обвиняемия и наблюдаващия прокурор.

Два дни по-късно, на 9 януари с условно наказание от 5 месеца от съда си тръгва и дванадесетокласникът от ПСАГ „Лубор Байер“, обвиняем по дело за шофиране на лек автомобил под въздействие на синтетична дрога. Ученикът е бил засечен дрогиран зад волана на „Сеат Кордоба“ на 27 декември, а чрез драгтест е установено наличие на амфетамини и метаамфетамини в кръвта му. Книжката на наскоро навършилия пълнолетие Г.А. е отнета за 7 месеца.

Христо ДИМИТРОВ