Баскетдамите от Стара Загора надвиха „Славия“ с лекота

80

Баскетдамите на „Берое – Стара Загора“ постигнаха нов успех в „А“ група – жени, след като се наложи над „Славия“ в София с 82:48. Така „зелено-белите“ вече са с три победи в Първата четворка от трите си срещи.

Нещата до голяма степен се изясниха още в първата четвърт, която завърши с 10:0 за старозагорки и им даде аванс от 23:6. Оттам разликата се поддържаше около 20-ина точки с лекота от заралийки, като „белите“ се стараеха единствено да не позволяват на дистанцията да стане още по-голяма. На два пъти домакините намалиха до 15 пункта, но без да стигнат до сериозно застрашаване на противника.

Двубоят не се развиваше в кой знае какво темпо, но и двата отбора направиха някои добри взаимодействия и атрактивни отигравания. За отбелязване е още, че „Берое – Стара Загора“ бе подсилен и от Петя Бояджиева, която се завърна в игра след три месеца отсъствие. В последните пет минути разликата скочи до и над 30 точки, а двубоят се доигра без напрежение…

Гергана Иванова бе най-резултатна за победителките в мача с 20 точки, Жаклин Златанова прибави 18 пункта за успеха, а Калина Аксентиева и Виолина Кочева добавиха по 12.

(СН)