Баскетболистите от Града на липите – с престижна победа в Балканската лига

29

Баскетболният тим на „Берое“ записа страхотна победа над много силния израелски тим „Апоел Гилбоа Галил“ с 90:82. В герой за „зелените“ в двубоя от Балканската лига се превърна гардът Кей Джей Фейджин, който наниза внушителните 39 точки. С този си успех беройци се реваншираха за загубата при гостуването в Израел преди няколко седмици.

„Берое“ не можеше да разчита на контузените Николай Стоянов и Джими Гавин, а към лазарета се присъедини и Павел Маринов. Усилията на медицинския екип на „зелените“ обаче направиха възможно центърът Станислав Ваклинов да се включи в срещата – изключително важен факт заради ограничената ротация, на която старши треньорът Любомир Минчев можеше да разчита.

Старозагорци започнаха по-добре в началните минути на двубоя. Двата отбора обаче много трудно намираха целта, което доведе до изключително ниската резултатност – все пак 14:8 за заралии. Втората част предложи много повече попадения и динамична игра. С повече желание и концентрация „зелените“ успяха да надделеят с 27:26, оттегляйки се на полувремето с аванс от 7 точки – 41:34.

През третата четвърт играта продължи да върви „кош за кош“, като в тези минути Кей Джей Фейджин беше недостижим и бележеше непрестанно. Домакините загубиха частта с точка разлика, но все още държаха своя аванс. В заключителните минути паритетът между двата тима също се запази и това помогна на „Берое“ да грабне победата с крайното 90:82.

(СН)