Бандаловски пак пощури „сините“ фенове

64

Срамни фенски страсти се вихрят около бранителя на „Берое“ и бивш юноша на „Левски“ Иван Бандаловски заради неговото изказване след убедителната победа на „зелено-белите“ насред София с 3:1. След победата на заралии над „сините“ десният бек бе категоричен: „От „Левски“ е останало само името! Преди десетина години съперниците губеха на „Герена“ с 0:3 още при излизането от тунела. Сега най-добрите им футболисти са Живко Миланов, Иван Горанов и Станислав Костов. Залагат основно на чужденци и нищо не се получава, а от това страда и националният отбор. При „червените“ е същото…“

Това изказване на 32-годишния Бандловски, който е роден в София и е бил в школата на „Левски“ от 1992 до 2004 г., изнерви част от най-запалените фенове, обединени във Фейсбук групата „Сектор „Б“ се забавлява“. Те заплашиха доскорошния национал с… избиване на зъбите. От просташкото им изявление става ясно, че те въобще не са запознати с историята на клуба и с футболистите, минали през него.

„Това дали „Левски“ е играл добре, или не, го решаваме ние, привържениците му – пишат феновете. – Докато едни селски бекчета, дето не могат чист български да говорят и цял живот чакат мачовете с „Левски“ да се изявят и да им вземат интервю, за да кажат поредната малоумнищина, имат право само да си седят в селските отборчета и да си мечтаят да са в такъв клуб, с такива привърженици и с такава история. Защото, колкото и загуби да понесем, името, което „само ни е останало“, е по-голямо от всички гнусни, помиярски отборчета, взети заедно. Ние ще се изправим все някога на крака. И ще ни има още минимум 105 години! Ама вие какво ще правите, ако ви счупим зъбите и пропуснете следващия път да говорите за „Левски“? Нещастни мижитурки!“.

Всъщност „закачката“ между Бандата и „синята“ агитка е отколешна. На баража между „Левски“ и „Верея“ на 5 юни 2017 г. и спечелен от „сините“ след дузпи бранителят беше замерян с всевъзможни предмети и дори… кенче с бира. В типичния си стил той вдигна „Астика“-та и спокойно отпи! Колкото до споменатите Иван Горанов и Станислав Костов, то първият има спечелени с „Берое“ Купа на България и Суперкупа през 2013-а, а вторият – вицешампионска титла през Сезон 2014/15. Тогава тимът под Аязмото бе и столичен хегемон. Нещо, което е мираж, откакто са в „Левски“.

(СН)