„Балкан“ взе убедителен реванш от „Берое“ в „Арена Ботевград“

101

Втори пореден двубой за баскетболистите от Града на липите пропусна капитанът им Александър Янев

Баскетболният „Берое“ регистрира шесто поражение, допускайки „Балкан“ да го надиграе в „Арена Ботевград“ със 78:106. Така домакините взеха реванш за загубата от заралии в Общинска спортна зала „Стара Загора“ в началото на сезона. Втори пореден двубой за „зелените“ от Града на липите пропусна капитанът им Александър Янев.

„Балкан“ започна много силно мача и се откъсна с 14:2, което принуди наставникът на гостите Бойко Миленков да вземе прекъсване по-малко от пет минути след началото. „Берое“ обаче правеше доста грешки, а като прибавим и шестте тройки на домакините през първата четвърт, то след края й те водеха с 27:13. Подемът в играта на баскетболистите на Небойша Видич продължи и през втория период, като преднината им достигна до внушителните 23 точки. В края на частта обаче гостите намалиха част от пасива си и на почивката разликата отново бе 14 пункта – 49:35.

След паузата играта бе доста по-равностойна. На няколко пъти тимът на Бойко Миленков се доближаваше на 9 точки, а преди заключителната четвърт „Балкан“ водеше с 69:59. В оставащото време обаче ботевградчани отново започнаха да трупат разлика и нямаха проблем да спечелят убедително. В последните минути пък и двамата треньори извадиха от игра основните си играчи и пуснаха младите момчета…

За „Берое“ Седариан Рейнс се отчете с 20 точки и 8 борби. Антон Кук записа 18 пункта и 7 асистенции, а Обина Олека е с „дабъл-дабъл“ от 16 точки и 11 борби.

След тази среща заралии са с баланс 6:6, като в четвъртък, 13 януари, приемат „Академик – Пловдив“ в едно от българските дербита в регионалната надпревара. Наставникът на „Берое“ Бойко Миленков пък откровено призна, че в момента тимът му играе непривлекателен баскетбол.

(СН)