Арт базар радва старозагорци през уикенда

66

Малки и големи взеха участие в арт базар „Алея на художниците“, който се проведе през уикенда на кестеновата алея в старозагорския парк „Пети октомври“. Инициативата беше организирана от Община Стара Загора и представителството на Съюза на българските художници – клон Стара Загора.

В събитието се включиха творци от Стара Загора и областта, като твориха и рисуваха заедно с най-малките. Децата се забавляваха и научиха много нови техники на рисуване, oбработване на вълна и дърворезба.

Сред творците, които взеха участие, бяха: Галя Колева и Ивана Колева, Екатерина Михайлова, Милен Иванов, Вичка Иванова, Наньо Нанев, Мина Нешева и нейните приятели Георги и Златко, Албена Венкова, Румен и Жасмина Милкови, Мария Филева, Светлин Стоев, Донка Миткова, Даниела Дохчева, Людмила Фуйка, както и представителите на Център за подкрепа на личностното развитие към Община Стара Загора – Милен Алагенски и Иво Козаров, Школа по изобразителни изкуства при НЧ „Родина-1860″ – М. Алипиева и Т. Полихронова, НЧ“ Христо Танев“ – Сашо Сандев, НЧ „Родина“ и Сдружение „ТворецЪ“.

По време на арт базара твориха и част от участниците в 25-ия Международен пленер по живопис „Дружба `2021“, които тази вечер от 18 часа откриват изложба в зала „Байер“.

(СН)