Антон Андонов е кандидат-кметът на ВМРО в Стара Загора

239
Участниците в брифинга на ВМРО

Войводите представиха своите номинации и за Казанлък, Чирпан, Павел баня и Опан

Кандидат-кметът на ВМРО за Стара Загора е досегашният общински съветник и областен координатор на партията Антон Андонов. Кандидатурата на Андонов бе обявена по време на брифинг днес от общинския председател на формацията Евден Николов. Антон Андонов, който е и член на Националния изпълнителен комитет, ще води и кандидатската листа на ВМРО в общината. Той подчерта, че патриотите имат по-различна визия за развитието на Стара Загора, което е мотивирало местната структура да издигне собствена фигура за кметския пост. Нови паркоместа, образована раждаемост и по-зелен град са част от приоритетите на ВМРО, с които партията и нейните представители ще се борят за доверието на старозагорци. Андонов отново посочи, че ще се бори за премахване на гетата както в града, така и в села от общината като Калитиново и Хан Аспарухово. „В това отношение има ясни правила, които трябва да бъдат спазвани. В тях влиза и премахването на незаконни къщи. Крайно време е по селата да бъде възприета идеята за доброволни отряди“, подчерта Антон Андонов. Той отбеляза, че ВМРО – Стара Загора, влиза в предстоящата кампания със самочувствието на партия, заслужила доверието на 3 600 старозагорци, дали своя глас за нейните кандидати на последните европейски избори през месец май т.г. „Искам да отбележа, че е заслуга на ВМРО джамията в Стара Загора да не бъде действащата такава, наша е заслугата да има ин витро програма, която е помогнала на стотици млади семейства. Не на последно място искам да припомня, че по инициатива на ВМРО, разбира се, че с подкрепата на ГЕРБ и кмета Живко Тодоров, бяха промени турските имена на над 800 местности в общината“, заяви още Антон Андонов.

Освен в Стара Загора ВМРО издига кандидати за кметове и в общините Казанлък, Чирпан, Павел баня и Опан. В Града на розите местната структура е гласувала доверие на общинския лидер Чавдар Ангелов, който е настоящ директор на Националния парк-музей „Шипка – Бузлуджа“. Той посочи, че Казанлък разполага с изключително историческо богатство, което трябва да бъде представено по по-мащабен начин пред света. В Града на розите войводите ще се включат със самостоятелна листа за представители в местния парламент. Предстои тя да бъде обявена през следващата седмица.

Настоящият независим общински съветник Росен Иванов пък е номинацията на ВМРО в очакваната с голям интерес кметска надпревара в Чирпан. В града на Яворов формацията ще участва в местна коалиция, носеща наименованието „Заедно за промяна“. В нея влизат ЗНС, новоучреденият проект „Ние гражданите“, Движение „Алтернатива за гражданите“ и ПП МИР. „Първата ни цел е да върнем доверието на чирпанлии в общинската институция, тъй като в последните 8 години нещата просто не се случват. Работим усилено и здраво за развитието на града. Първата задача е да получим доверието на хората“, заяви кандидатът за кмет Росен Иванов.

„Да запазим българската твърдина“. С това мото от ВМРО обявиха подкрепата си за настоящия кмет на Павел баня – Станимир Радевски, който се кандидатира за пети път. Самият Радевски обяви, че очаква изключително тежка битка с ДПС, в лицето на Иса Бесолу. ГЕРБ и БСП са останалите политически сили, които ще издигнат свои кандидати за кметския пост в курортното селище.

В Опан ВМРО подкрепя настоящия кмет на Опан Генчо Колев за нов мандат. Партията ще излъчи собствена листа с кандидати за местния парламент и в община Николаево. „Всички кандидати на ВМРО са достойни и доказани личности“, обяви лидерът на войводите в Стара Загора Евден Николов.

Живко ИВАНОВ