Ансамбъл „Нашенци“ канят на празничен концерт на 19 април

143

На 19 април от 19:00 часа сцената на Държавна опера – Стара Загора, ще бъде гостоприемен дом на хармонията и красотата на българските песни и танци с празничния концерт на ансамбъл „Нашенци“.

Познатият на поколения старозагорци Фолклорен ансамбъл „Нашенци“ ще отправи своя сърдечен поздрав към жителите и гостите на града. Зрителите ще имат възможността да се насладят на феерията от багри, музика, песни и танци. На сцената на Операта ще бъдат представени както емблематични утвърдени хореографии, така и нови музикално-танцови композиции от различни фолклорни области. Групата за автентичен фолклор при Ансамбъла ще зарадва публиката с вдъхновените си емоционални изпълнения. Своя танцов дебют ще направят и най-малките изпълнители – децата от подготвителната школа към „Нашенци“.

Концертът е реверанс към всички поколения изпълнители, оставили дълбока диря в над 40-годишната история на Ансамбъла. Но същевременно е завет и към младите творци – бъдещите пазители на неугасващия огън на фолклорното наследство, споделят от Ансамбъла и изказват благодарност към Община Стара Загора за любезното съдействие.

Билети за концерта могат да бъдат закупени на касата на Държавна опера – Стара Загора.

„Ценители на българската музика, песни и танци, добре сте ни дошли!“, канят „Нашенци“.

(СН)