Американският гард Касиди Бариос си тръгна от „Берое – Стара Загора“

85

На 27 септември, петък, в зала „Универсиада“ е мачът за Суперкупата срещу „Монтана 2003“

Женският баскетболен тим на „Берое – Стара Загора“ се раздели с едно от новите си попълнения – американския гард Касиди Бариос. Баскетболистката бе привлечена в началото на лятото, но в крайна сметка няма да остане в „зелено-белия“ клуб.

Очаква се съвсем скоро миналогодишният вицешампион и първенец в Адриатическата лига да подпише с нова чужденка. Става въпрос за състезателка, играла вече в българското първенство, но не за старозагорския тим.

Тимът на Таня Гатева продължава подготовка за мача за Суперкупата срещу „Монтана 2003“. Двубоят за ценния трофей ще се проведе на 27 септември, петък, в столичната зала „Универсиада“.

Наскоро беройки постигнаха убедителна победа над градския съперник „Локомотив“ със 112:42 точки в първа контрола от подготовката си за новия сезон. Срещата се проведе в Общинска спортна зала „Стара Загора“ и предложи някои атрактивни моменти. По-класният „зелено-бял“ тим натрупа сериозна преднина още в началото на срещата, а „железничарките“ успяха да намалят до 19 точки пасива си в края на втората четвърт. Сетне баскетболистките на „Берое – Стара Загора“ обаче имаха превъзходство и през второто полувреме бързата им атака работеше безотказно.

В игра на терена на родна земя с екипа на носителя на златната купа в Адриатическата лига се завърна Жаклин Златанова, а за „Локомотив“ – Стара Загора, след две операции на коляното – Калина Иванова.

(СН)