Актьорът Ивалин Димитров бе удостоен с Почетния знак на областния управител

58

Проф. Наско Василев връчи днес Почетния знак на областния управител на актьора от старозагорския Драматичен театър „Гео Милев“ Ивалин Димитров. Високото отличие се присъжда за прекрасните му актьорски превъплъщения и умели режисьорски решения и във връзка с 50-годишната му творческа кариера и 70-годишния юбилей.

В своето обръщение към любимия старозагорски актьор проф. Василев припомни забележителните му роли на сцената на театър „Гео Милев“, в който той работи вече повече от 42 години.

Под бурните аплодисменти на всички присъстващи в залата Ивалин Димитров прие отличието и благодари за признанието. С много чувство за хумор големият артист се върна назад към първите си роли, които е реализирал в театър „Сълза и смях“. Той призна, че една от първите актьорски реплики, които е трябвало да произнесе на сцена, била „Какви закони има в тая страна?!“.

„Живеем в интересно време. Друго наказание не се предвижда. На мен лично не ми остана време да скучая“, каза с усмивка Ивалин Димитров. „Успехът на един творец и на всеки човек изобщо се измерва с критериите му. Ако си минималист, никога няма да полетиш. Затова благодаря на всички и пожелавам вяра и високи критерии“, заяви още той.

След връчването на наградата започна заседанието на новосформираната Областна комисия по култура под председателството на зам. областния управител арх. Банко Банов. Участниците в нея приеха правилник за дейността и обсъдиха механизми за координация на културните мероприятия, които се провеждат в Старозагорска област. На заседанието бе обсъдена и работата на читалищата в областта.

(СН)