Уважаеми посетители

Уважаеми посетители, Интернет страницата на "Старозагорски новини" е с нова, по-актуална визия. Той е със същия адрес starozagrskinovini.com. Тези от Вас, които не са успели да влязат в новия ни...


Прочети...

Зам.-председателят на НС Емил Христов направи родолюбив жест към 90 старозагорски ученици

Благодарение на личния жест на зам.-председателя на НС Емил Христов общо 90 старозагорски гимназисти и част от членовете на Младежкия общински съвет ще имат възможност да посетят тържествата на връх...


Прочети...

Мартин Димитров: Хората, които държат за АЕЦ "Белене", имат желанието и ентусиазма да затворят съществуващи мощности

Повдигането въпроса за евентуално балканско икономическо обединение с цел изграждане на втора ядрена централа у нас провокира общественото внимание. Темата, свързана преди всичко с енергийната сигурност и потенциал на страната,...


Прочети...

ТИР-овете препълниха паркингите в Старозагорско

Всички паркинги в Гурково и този на летище Стара Загора днес бяха препълнени от ТИР-ове, които очакваха да бъдат пропуснати през прохода Хаинбоаз. Причина бе затворената граница от румънска страна...


Прочети...

Шест общини в Старозагорска област са с преустановени учебни занятия

От общо 11-те общини на територията на Старозагорска област в 6 училищата са затворени. Това са Стара Загора, Гълъбово, Раднево, Гурково и Опан. С решение на кметовете на съответните общини е...


Прочети...

Расте броят на делата за случаи на домашно насилие

Чувствително е нараснал броят на заведените дела по казуси за домашно насилие, през 2017 г. са образувани 50 дела, съобщи председателят на Районен съд - Стара Загора, Милена Колева. По...


Прочети...

Лошото време не спря крадците на жици

Близо 1 км елпроводници са били откраднати от неизвестни лица от преносната мрежа към старозагорското село Ракитница. Сигналът е бил подаден рано сутринта на 26 февруари. Похитителите са се възползвали от...


Прочети...

Промоция с награди ваучери от METRO за малкия бизнес от „Финтрейд Файнанс“

Всички нови клиенти на „Финтрейд Файнанс“ АД, които сключат Договор за Бизнес линия „Финтрейд Оборот“ или вносков заем „Финтрейд Инвест“ до 5000 (пет хиляди) лева с условия за изплащане на...


Прочети...

20 села от Старозагорска област имат нарушено електрозахранване

Днес от "Електроразпределение Юг" (част от EVN България) съобщиха, че екипите им продължават дейностите за възстановяване на електрозахранването в засегнатите райони. С изместването на снеговалежите на изток остава усложнена ситуацията...


Прочети...

Недопустимо, но факт: Директор на "Мини Марица-изток" подкрепи изграждането на АЕЦ "Белене"

Един от бившите директори на "Мини Марица-изток", управлявал държавното въгледобивно дружество в периода 2005-2009 г. инж. Иван Марков, подкрепи изграждането на АЕЦ "Белене" и предрече по-ранното затваряне на въглищните топлоцентрали. Позицията...


Прочети...
0123456789

Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Оставиха в ареста вуйна и племенник, обвинени за двойното убийство в Паничерево

Племенникът Ангел Сашев твърди, че бил ударен с бутилка по главата, докато танцувал в дискотека и изпаднал в безсъзнание. По думите на Виолета (на малката снимка), метален прът едва не извадил окото йМярка за неотклонение "задържане под стража" постанови състав на Окръжен съд-Стара Загора спрямо 26-годишната новозагорка Виолета Ангелова и с 3 години по-младия й племенник Ангел Сашев.

Двамата са обвиняеми за убийството на баща и син от град Николаево и тежко нараняване на още един от синовете на 39- годишния Иван Н.

Кървавият инцидент е от нощта на 20 октомври, когато в дискотеката на гурковското село Паничерево се вихрел мощен купон.

Половината от заведението заела компания от Николаево, която празнувала раждането на момченце, а другата половина вдигала наздравици за наскоро завърналата се от Хамбург рожденичка Виолета.

Под звуците на мазна чалга и песните на певицата Мира купонът се проточил в късните следполунощни часове, когато внезапно между двете компании прехвърчали първо словесни искри, а впоследствие и яки юмруци и ритници.

За броени минути цялата мебелировка била попиляна, строшени били прозорците и боят се пренесъл на селския площад. В мелето участвали над 30 души, според свидетели проехтели и пистолетни изстрели.

Два трупа намерили униформените насред селския площад

При пристигането на полицаи от участъка в Гурково върху плочите се търкаляли труповете на 39-годишния Иван Н. и 23-годишния му си Антон. В болницата междувременно с прободни рани в гърдите бил откаран и 21-годишният брат Михаил, а повечето от участниците успели да се покрият при близки и роднини в Николаево и Нова Загора.

В съдебната зала Виолета и Ангел заявиха, че нямат спомен за случилото се в дискотеката. Самите те били жертва на побой: лявото око и лявата ръка на жената пострадали от удар с метален прът, а счупена бутилка почти отнесла едното ухо на младия мъж.

Въпреки противоречивите показания на разпитаните до момента свидетели и все още ненамерените ножове, с които били наръгани жертвите, съдът реши обвиняемите да останат зад решетките за постоянно.

Законът предвижда доживотни присъди

От прокуратурата напомнят, че за подобно престъпление законът предвижда затвор до 20 години, или доживотна присъда без право на замяна.

Виолета е с условна присъда за кражба и през последните няколко години често пребивавала извън страната, което е наложило на два пъти да бъде обявявана за общодържавно издирване.

Ангел също е с криминално минало: само преди година излязъл от затвора, където изтърпявал присъда за кражба на скрап и търговия с дрога. И двамата били разпознати от някои свидетели, които видели в ръцете им ножове.

"През живота си не съм виждал тези хора от Николаево, както танцувах с жена си, някой ме удари с бутилката и паднах в несвяст", заяви Ангел Сашев.

Вуйна му Виолета Ангелова пък се ожали, че е боледувала от хепатит В, а от удара в главата с крак от маса почти ослепяла.

"Досъдебното производство е в съвсем начална фаза и в момента вървят разпити пред съдия и събиране на доказателства от местопрестъплението. Голяма е опасността двамата извършители на двойното убийство да се укрият или да извършат ново престъпление", настоя наблюдаващият прокурор Станева.

Определението за вида на мярката подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив, делото е насрочено за 31 октомври.

Христо ХРИСТОВ