Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

БСП пред бизнеса: Заедно с вас и общините ще подготвим карта "икономика-образование" за нуждите от работна ръка в региона

Драгомир СтойневДрагомир Стойнев обяви, че левите са готови на диалог с местната власт по важните теми за община Стара Загора

БСП предлага създаване на национална карта "Икономика-образование", която ще бъде изработена по региони съвместно с бизнеса и общините, както и държавно финансиране на специалности във висшето образование, които се търсят от предприемачите. Трябва да се преструктурира и съществуващата материална база, както и да се повиши квалификацията на преподавателите.

Нужни са сериозни инвестиции в образованието, особено в средното, което да отговори на нуждите най-вече от технически кадри, заяви Драгомир Стойнев, водач на листата на "БСП за България" в Старозагорско на среща, организирана от Клуба на работодателя в Стара Загора.

В срещата участваха Драгомир Стойнев, Георги Гьоков, Борис Боричев и Иван Кръстев от Коалиция "БСП за България", Емил Христов и Радостин Танев от ГЕРБ, Петър Славов и Мартин Бойчев от "Нова Република".

Кандидатите дебатираха по програмите си пред присъстващите работодатели. Сред гостите бе и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Предприемачите поискаха от бъдещите народни представители съгласие не само по темите образование, но и по енергетиката.

Според Драгомир Стойнев, обединението на евродепутатите от всички партии в защита на българската въглищна енергетика по повод изискванията на Референтния документ за най-добри налични техники за Големи горивни инсталации (LCP BREF), е похвално. "Сигурен съм, че ще намерим политическо лоби, за да поискаме дерогация за България", обясни Стойнев. По думите, му комплексът "Марица-изток" ще продължи да бъде държавен и да се развива.

Стойнев бе категоричен, че всички политически сили трябва да са единодушни и да реагират адекватно на намесата на съседна Турция в изборния процес у нас. "Това не отговаря на националния интерес", категоричен бе Драгомир Стойнев и поиска обединение на всички политически сили срещу опитите за влияние върху изборния процес отвън.

Участниците в дебата изслушаха и предложенията на кмета на Стара Загора Живко Тодоров за промени в Закона за публично-частното партньорство, за електронното правителство и приемането на закон, регламентиращ създаването и функциите на общинска полиция.

Кандидатите за народни представители от коалиция "БСП за България" се ангажираха и в бъдеще редовно да се срещат с работодателите и да чуват техните предложения, за да се работи за по-доброто развитие на Старозагорския регион.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!