Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Реакция от Драгомир Стойнев по повод интервюто ни с бившия министър на МОСВ Ивелина Василева:

Драгомир СтойневСпасяването на българският въгледобив и на комплекса "Марица Изток" не може да е тема за политическо противопоставяне, а тема за обединение. Караниците, дребнавите обвинения - те нямат място, когато имаме такава заплаха за въгледобива и за топлоенергетиката. В ЕК трябва да се говори не на ниво "чиновници", а на най-високо политическо ниво и то ако може с общ, обединен български глас.

Следващото българско правителство трябва да е категорично и да поиска стойности на серни и азотни окиси и живак, заложени в референтния документ на Европейската комисия, който трябва да бъде гласуван на 28 април, да бъдат коригирани, параметрите да бъдат променени така, че да отразяват реално най-добри налични техники. И не само това - всички политически сили трябва да застанат зад него. Много е важно още сега в кампанията да поемат този ангажимент и после да не се отметнат.