Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Веселин Марешки, лидер на ПП "Воля": Тръгнал съм да се боря и виждам, че все повече хора се включват в борбата

Председателят на ПП "Воля" Веселин Марешки се срещна на 11 март с членове и симпатизанти на партията в Стара Загора. Пред пълната конферентна зала в комплекс "Верея", той разговаря с тях по актуалните теми от дневния ред на обществото преди предстоящите парламентарни избори на 26 март.

"Аз съм един от милионите българи, които не са доволни от ситуацията в България, каквато е направена от всички, които са ни управлявали през последните 27 години.

Чувствам се ограбен от картелите в горивата, от енергийната и банковата мафия, от мафията в здравеопазването. В момента, донякъде се съобразяват с цените, които поддържаме в нашите аптеки и бензиностанции, но продават пак с огромна разлика спрямо нашите цени. Но това е нищо в сравнение с това, което ще видите, ако, не дай си Боже, загубим изборите. Защото картелът в момента потиска цените по техните бензиностанции и вместо на нива 2,50-2,60 лв., на колкото им се иска да продават горивата, продават на около 2,15-2,20 лв. Изборът на 26-ти ще е между картели и монополи и техните марионетки в парламента, и свободните хора в нашата свободна формация "Воля". Ако спечелим ние, поемаме ангажимента до една година цените на горивата в цялата страна да бъдат на нормалните нива от около 1,80 лв. Ако загубим, ще отидат на 2,50."

"Темата "Сигурност" за нас е сред първите по важност - сподели още със старозагорци Веселин Марешки - Никой не може да чака вече с години, за да се случат нещата. Те трябва да станат мигновено: бърза реформа в МВР, мотивация на полицаите, повече права, отговорност при несвършена работа - за да живеем спокойно. Тръгнал съм да се боря и виждам, че все повече се включват в борбата"

"Банките - милиард и триста печалба за миналата година, пенсионерите - умрели от глад, лекарите - търсят да бягат навън - даде пример Марешки. - Трябва да спрем това нещо, но няма как да го направим със същите хора. Затова трябва да излезем от комфорта, който сме си създали. Всеки си седи вкъщи на топло пред телевизора, псува, но когато трябва да направим промените, всеки се навежда, особено в по-малките населени места. В някои по-устроени общества хората са го казали: да живееш, означава да се бориш - робът за свобода, свободният за съвършенство. Тук, в България обаче, хората се борят за оцеляване. Това е по-зле и от робство. В робството поне някой се грижи за теб. Тук хората първо трябва да оцелеят, че оттам нататък да мислят за свобода и по-късно да се усъвършенстват. Представяте ли си колко сме назад? Живеем на най-хубавото място в света - море, планини, музеи, манастири, история, минерални извори - а тънем в нищета. Едно нещо само да направим - да върнем 2 милиарда само от 10-те милиарда, които крадат от българския народ, бизнес и държава през картела в горивата. Дай Боже и някой друг да направи още едно такова - и България ще бъде рай."

На въпрос с кого би управлявал след изборите, Веселин Марешки отговори: "Няма как да участваме в каквото и да е правителство - самостоятелно или в коалиция, ако не бъдат изпълнени нашите основни 2-3 предложения. Ще влезем в коалиция само с тези, които подкрепят, първо, 1,80 лв. цена на горивата, а не 2,50 лв. - 70 стотинки разлика - всеки може да си изчисли по ден, по месец и по година за какви спестени пари става въпрос.

Второ - 300 евро на квадратен метър за жилище и 10 години безлихвен кредит за младите семейства над 21 г., с минимум завършено средно образование. Задължително подпомагане на всяко такова младо семейство за първо, второ и трето дете - съответно по 1000, 2000 и 3000 лв., за да скочи раждаемостта. Неграмотните да отидат на училище и да си довършат образованието, за да бъдат полезни за българския народ и държава. Предложенията ни са и към все още несемейните висшисти, за да не се насочват директно от студентската скамейка към Терминал 2 на софийското летище. И всичко това - веднага след като влезем във властта, още от първия месец, а не след 4 години.

Трето - възстановяване на справедливостта, помощ за малкия и средния бизнес, за да има икономика. Създаване на условия нашите деца да се върнат в България. Не ние трябва да сме роби на бюрокрацията, а чиновниците трябва да служат на нас, които сме ги назначили.

Така, че коалиция - само със защитаващите интересите на българския народ, с всеки, който подкрепя нашата програма. Ние трябва да върнем нормалността в държавата. Това е целта. Има такива българи! Просто трябва да се съберем и аз мисля, че можем да си направим една наистина много красива държава. Трябва ни много малко. Българският народ вече е узрял за това."

Веселин Марешки ще навърши 50 години точно в деня на изборите - 26 март 2017 г. "Съдбата ни писа "Отличен 6" още с номера в интегралната бюлетина, който се падна на "Воля". Оттук нататък всичко е в нашите ръце", каза той за финал на срещата си със старозагорци.

(СН)

Купуването и продаването на гласове е престъпление!