Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Бъдещи абитуриенти от "Максим Горки" изненадаха класната си

Кандидат-абитуриенти от "Максим Горки" в Стара Загора изненадаха класната си, като използваха за целта сцената на Драматичен театър "Гео Милев". С огромен букет цветя, след намесата на актьора Станимир Гъмов (крайният вляво), ученик от 12-и "г" глас й връчи официална покана да бъде с тях на бала им догодина Снимка:Стоян СтратиевБъдещи абитуриенти от 12-и "г" клас на СОУ "Максим Горки" в Стара Загора успяха да изненадат класната си, като използваха за целта сцената на Драматичен театър "Гео Милев", за да я поканят да бъде с тях на бала им догодина.

В "заверата" беше включен и актьорът Станимир Гъмов, който играе главната роля в спектакъла "Полет над кукувиче гнездо" в старозагорския театър.

Веднага след като затихнали аплодисментите и завесата паднала, Гъмов, все още в дрехите на Рендъл Макмърфи, помолил на сцената да излезе зрителят, седящ на ред 7-и, място 16-о. Оказало се, че това е дългогодишната преподавателка по руски език Станка Додурова (по-позната като Таня Димова).

С нетърпящ възражения глас актьорът прочел специалното послание-покана към учителката от учениците й, които я "задължили" да бъде с тях на празника им на 25 май 2018 г. в елитния ресторант "Орфеида" на комплекс "Стара Загора".

"За пръв път ми се налага в живота да изпълнявам ролята на такъв вестоносец, беше безкрайно вълнуващо, като видях как се промени изражението на госпожата. Хлапетата са невероятни, искрено им пожелавам да останат все така изобретателни и нахъсани", коментира Станимир Гъмов, който съжалява, че не се е сетил за такъв "номер" по времето, когато е завършвал старозагорската езикова гимназия "Ромен Ролан".

Христо ХРИСТОВ