Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Старозагорец отправи предизвикателство към МОН под надслов "Чуждата глупост не трябва да се носи на гръб"

В редакцията на "Старозагорски новини" се получи отворено писмо на старозагореца Венелин Добрев с адресанти МОН и РУО. Поради значимостта на проблема публикуваме отправеното предизвикателство от г-н Добрев без редакторска намеса:

Уважаеми господин Министър на образованието,
Уважаеми експерти в МОН и РУО-тата в страната,

Бих искал да отправя към всички Вас едно предизвикателство:

Предизвиквам Ви в рамките на една учебна година всеки ден да носите по една раница, която в съотношение спрямо Вашето тегло е равна по обем и тежест на раниците, които носят децата като ходят на училище ежедневно, за да усетите проблема и на собствените си гърбове.

Например има деца, които тежат 25-30 килограма и носят раници по 7-9 килограма. Вярвам, че всеки може да сметне сам за себе си какъв товар би носил.

Вие си изберете за кой клас - диапазонът може да варира от първи до седми.

Искрено вярвам, че всеки от МОН, който приеме това предизвикателство ще бъде доста по-мотивиран и по-склонен да намери решение на проблема с тежките раници по-бързо. На Вас може и да Ви е забавно, докато четете това, но Ви уверявам, че на децата и родителите въобще не им е до смях.

За финал ще си позволя да цитирам една майка, чийто коментар видях в социалните мрежи:

"Децата не трябва да носят тежестта на нечия глупост за сметка на своето здраве".

Искрено Ваш:
Венелин ДОБРЕВ