Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Шест общини в Старозагорска област са с преустановени учебни занятия

От общо 11-те общини на територията на Старозагорска област в 6 училищата са затворени. Това са Стара Загора, Гълъбово, Раднево, Гурково и Опан.

С решение на кметовете на съответните общини е преустановен учебният процес за 27 и 28 февруари в училищата на територията на Стара Загора, Гурково и Опан. Един ден повече ще получат учениците в Раднево и Гълъбово. Това съобщи за медията ни началникът на Регионалното управление по образование в Стара Загора Татяна Димитрова.

След анализ на климатичните условия през днешния ден в Община Павел баня - ниските температури и намаления брой ученици в общинските училища, със заповед на кмета Станимир Радевски е обявена дървена ваканция във всички учебни заведения. Заповедта важи за дните 28 февруари и 1-ви март.

В зависимост от климатичните особености и очаквания втори циклон кметовете на съответните общини ще преценят дали да има допълнително удължаване на дървената ваканция.

Живко ИВАНОВ