Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Започва ремонт на училище и две детски градини в Стара Загора

За учениците от СУ "Железник", които временно ще се обучават в XII OУ, Общината е осигурила транспорт, заяви зам.-кметът Иванка Сотирова"След разработени и спечелени проекти по Оперативна програма "Региони в растеж" Община Стара Загора започва изпълнението им", съобщи Иванка Сотирова, зам.-кмет по хуманитарни дейности. Проектите са за саниране и ремонт на Средно училище "Железник", Детска градина No 58 и Детска градина No 1 "Звънче".

Както вече медията ни съобщи, от 4 декември образователните институции ще бъдат пребазирани на нови адреси.

Средно училище "Железник" временно се пребазира в сградата на ХI основно училище "Николай Лилиев", там ще водят занятия 394 ученици от 4-ти до 12-и клас. В сградата на ХIII основно училище "Св. Паисий Хилендарски" ще бъдат настанени за провеждане на учебни часове 240 ученици от 1-ви до 3-ти клас.

Малчуганите от Детска градина No 1 "Звънче" временно се преместват в Детска градина No 24 "Радост" - първа и двете втори групи. В Основно училище "Георги Райчев" ще бъдат настанени децата от трета и четвърта група, а яслената група отива в Детска ясла "Боровец".

Децата от Детска градина No 58 "Звездица" ще бъдат временно преместени за срока на ремонта на сградата в ДГ No 31 "Слънце" - трета А и първа А и Б групи, в ДГ No 34 "Райна княгиня" - яслена група, втора А, четвърта А, в ДГ No 68 "Патиланско царство" - трета Б и втора А, както и във филиала в село Богомилово - смесена група.

"Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров лично се ангажира с осигуряване на подходящ график на обществения транспорт за извозване на учениците от СУ "Железник" до ХI основно училище "Николай Лилиев" и ХIII основно училище "Св. Паисий Хилендарски", информира още Сотирова. От понеделник автобусите по линии No 3 и No 8 ще тръгват от спирката пред Второ районно управление "Полиция" в кв. "Железник" сутрин в 7:35 часа и ще водят учениците до ХIII основно училище. В 17:00 часа те ще тръгват от ХIII основно училище в посока кв. "Железник".

Учениците, които ще пътуват до ХI основно училище, могат да ползват тролейбусни линии NoNo 1, 26 и 36, както и автобусни линии NoNo 13, 3 и 8. Всички учащи трябва да бъдат снабдени с карти за градския транспорт, които струват 10 лв. на месец.

(СН)