Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Очакват нови цени на тока от 1 юли

Очакват нови цени на тока от 1 юлиОт EVN предоставят възможност за самоотчет на електромерите към тази дата

Предвид очакваното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) - за нови цени на електроенергията от 1 юли 2017 г., EVN България предоставя на своите клиенти възможност сами да отчетат електромерите си и да предоставят данните, съобщиха вчера от пресцентъра на дружеството.

От там уточняват, че самоотчитането се извършва по желание на клиентите, без да отменя осъществяването на регулярен месечен отчет на електромерите от страна на дружеството.

Тези, които желаят да се възползват от предлаганата възможност, трябва да попълнят показанията на електромерите си на 1 юли в декларация, която се предоставя и попълва в EVN Офис. Приемане на декларациите ще се извършва в периода 3-5 юли (включително).

При попълването се посочват ИТН (измервателна точка номер) и клиентски номер, които фигурират във всяка една фактура. От EVN уточняват, че е желателно клиентите да оставят и актуален телефон в случай на грешно подадени показания. На база на предоставените данни от самоотчета дружеството ще фактурира консумираната електроенергия до 30 юни (включително), по старите цени, а от 1 юли - по новите тарифи, определени от КЕВР.

(СН)