Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

AES България има нов изпълнителен директор

Иван Цанков е новият изпълнителен директор на AES БългарияИван Цанков е новият изпълнителен директор на AES България. От 1 юни 2017 година той пое този пост от Оливие Маркет, съобщиха днес от пресцентъра на енергийната компания.

Иван Цанков се присъедини към екипа на AES България през 2006 г. През 2007 г. поема поста на главен финансов директор, а през 2013 г. зае позицията "Търговски директор". Има солиден финансов и лидерски опит, натрупан в “Петрол” АД, както и във водещите консултантски компании “Arthur Andersen” и “Deloitte”.

Иван Цанков е завършил "Счетоводство" в УНСС, специализирал е в Darden School of Business, Университет Вирджиния, САЩ. Пълноправен член е на Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители, Великобритания (ACCA).

AES непрекъснато се стреми да подобрява ефективността на организацията си и да реализира синергии, за да подобри конкурентната си позиция на пазара. Понастоящем компанията осъществява сливането на своите стратегически бизнес звена Европа и Азия в комбинираното бизнес звено EurAsia.

Досегашният изпълнителен директор Оливие Маркет приема предизвикателството на ръководител "Бизнес развитие" на новосъздаденото бизнес звено EurAsia. Заедно с новите си ангажименти, той ще продължи да изпълнява длъжността президент на АES България", допълват от пресцентъра на компанията.

(СН)