Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

57% от пенсионерите ще получат по 40 лв. коледни добавки

57% от пенсионерите в България ще получат по 40 лв. коледни добавки заради отпуснатите от правителството 49. 3 млн. лв. за тази цел. Това заяви днес социалният министър Бисер Петков пред медиите, предаде БГНЕС.

Петков допълни, че допълнителните средства пенсионерите ще получат заедно с декемврийските си пенсии, чието изплащане започва от 7 декември. Добавките ще бъдат за онези от тях, които имат пенсии до 321 лв. включително, което е новата линия на бедността.

Петков съобщи също, че на заседание на Надзорния съвет на НОИ завчера решението на кабинета е било подкрепено и от социалните партньори. Според статистиката броят на пенсионерите в България намалява, а положителното е, че тази година има значително увеличаване на приходите в НОИ, информира социалният министър. Заделените средства за коледни добавки няма да доведат до увеличаване на дефицита, посочи той.