Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Окончателно: 13 партии, 9 коалиции и 21 независими кандидати на изборите

Окончателно 13 партии, 9 коалиции и 21 инициативни комитети, издигащи независими кандидати за народни представители, са регистрирани за участие в изборите. Това съобщи на пресконференция говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Инициативните комитети са регистрирани в 13 изборни района, като най-много (5) са регистрирани в 25-ти район в София. С  решение на ЦИК от 15 февруари е регистрирана и партия "Презареди България" за участие в изборите.

Срокът за регистрация на кандидатските листи е до 21 февруари, като те трябва да се регистрират в съответната РИК.

До 18 февруари е срокът, в който коалиция може да заяви промяна в състава или наименованието си. Днес постъпи заявление, с което се направи искане и има решение на ЦИК, за промяна в състава на коалиция Обединени патриоти-ВМРО, НФСБ и Атака, като към тях се присъедини и Партия средна европейска класа.

До момента подадените онлайн заявления за гласуване извън страната от 8960 избиратели. Най-голям брой са от Турция, Великобритания и Испания. Чрез дипломатически и консулски представителства са подадени 92 заявления, съобщава БГНЕС. Срокът за подаването на тези заявления е до 28 февруари.