Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Смениха половината областни управители

Кабинетът на Огнян Герджиков днес смени 14 областни управители14 областни управители да бъдат сменени, реши на днешното си заседание служебният кабинет.

Сменени са областните управители на Благоевград, Варна, Враца, Кърждали, Кюстендил, Ловеч, Силистра, София - област, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и Велико Търново. Нов областен управител е назначен на София-град, тъй като досега имаше временно изпълняващ длъжността.

Причината за смените на голяма част от областните управители в страната са "преглед на работата им, както и постъпили сигнали", обясниха от правителствената служба.

Целта на служебното правителство е организацията и провеждането на честни и безпристрастни избори и там, където има съмнения за това са направени промени, уточниха от правителствената прессужба.

Още след първото заседание на служебния кабинет проф. Огнян Герджиков се закани, че за изборите ще бъдат сменени областните управители, които имат склонност да се заиграват непочтено. Тогава той отбеляза, че ще бъдат назначени хора, на които сегашният кабинет има доверие, че ще съдействат максимално за провеждането на честни избори.

Не се знае обаче каква ще бъде съдбата на останалите оцелели 14 областни управители. Не е изключено на следващото заседание на МС идната сряда, част от тях също да бъдат освободени.

(СН)