Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Военният министър поема координацията за изборите

Стефан ЯневВицепремиерът по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев ще координира организацията на изборите за Народно събрание на 26 март, съобщиха от Министерския съвет след първото заседание на служебното правителство "Герджиков". Той ще организира подготовката и произвеждането на изборите извън страната.

В задълженията му влизат още и дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия (ЦИК) на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов ще организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР, а министърът на регионалното развитие и благоустройството ще координира изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

На правителственото заседание беше приета и план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на избори за народни представители. С одобрените средства в размер на 29,9 млн. лева ще се финансират дейностите по организационно-техническата подготовка и провеждането на вота. Те са с 4 милн.лв в повече от предсрчните избори през 2014 г.