Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

ДПС подкрепи Орешарски

dps podkr OrehЩе подкрепим кандидатпрезидентската двойка Пламен Орешарски и Данаил Папазов, заяви днес председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

По думите на Карадайъ, Пламен Орешарски покрива изцяло профила, който ДПС е очертала за бъдещия държавен глава.

На пресконференция след заседание на партийното ръководство Карадайъ припомни какъв е този профил: "Бъдещият президент трябва да е надпартиен, да осъзнава своята мисия, да бъде убеден демократ, евроатлантик, да има волята да отстоява демократичните достижения, да работи за утвърждаване на правова и социална държава, да бъде чувствителен към правата и свободите на човека."

В профила ДПС включва и изискване президентът "да бъде обединител на нацията, президент на всички български граждани, да работи за международния авторитет на страната и да отстоява нашите интереси в НАТО и ЕС", разкри лидерът на ДПС, цитиран от "Фокус".

Той твърди, че от ДПС не са знаели, че Пламен Орешарски ще се кандидатира за президент, когато от Движението са обсъждали визията за бъдещия президент на страната.

Нашата оценка за Кабинета "Орешарски" е положителна, а причината за краткия му мандат (и на миналото Народно събрание също) са били организираните от задкулисието протести и сложното Народно събрание, коментира лидерът на ДПС. Карадайъ е убеден, че предсрочните избори през пролетта са неизбежни.

От ГЕРБ коментираха, че ДПС не са отишли на работа, "правят пресконференция в работно време..., за да издигнат за президент и да подкрепят бившия премиер Орешарски".

"Същия този Орешарски, който преди година и половина свалиха. Оттеглиха доверието си от него, а днес ни казаха, че той е един успешен премиер и един човек, който заслужава доверие. Какво излезе, че те сега го подкрепят, а тогава го свалиха, защото е успешен", заяви депутатът Георг Георгиев.
Източник: Dir.bg