Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Бракониери стреляха срещу горски при залавянето им

Бракониери стреляха срещу горски при залавянето им.

Инцидентът е станал около 02:00 часа на 13 октомври, на територията на ДЛС - Несебър, съобщиха от пресцентъра на Югоизточно държавно предприятие - Сливен.

Стрелбата срещу горските е започнала след ловен дом "Горска барака", на асфалтовия път Слънчев бряг - Варна. Ловната охрана на ДЛС - Несебър, е била разположена на секретни постове, поради открити следи от нарушители в района.

Служителите на стопанството задържат двама ловци с лек автомобил "Ситроен" и отстреляна незаконно двегодишна дива свиня, преди да бъде натоварена. Докато подават сигнал на телефон 112 и чакат подкрепление, бракониерите изваждат огнестрелно оръжие от автомобила и стрелят по посока на служителите. При стрелбата няма пострадали. Горският екип се въздържа от ответни действия, за да не ескалира напрежението и да не се стигне до жертви.

Бракониерите успяват да избягат. Задържани са автомобилът на нарушителите, ловно оръжие - двуцевка 12 калибър с прикрепен към нея фенер, отстреляната дива свиня и боеприпаси.

"Само адекватните действия на ловната охрана са предотвратили да се стине до трагичен развой на нещата", коментира директорът на ДЛС - Несебър, инж. Димитър Мандулев. Той добави, че по случая се работи от РУП - Несебър. До момента има четири задържани лица.

(СН)