Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Няма европрограма за разселване на бежанци у нас, категорична e Русинова

Няма европейска програма, която е насочена за разселването на бежанци в обезлюдени райони. Това категорично заяви вчера социалният министър Зорница Русинова в студиото на БНТ. С това изявлениe тя опровергава твърденията на левицата, изказани от страна както на лидера й Корнелия Нинова, така и от страна на Асоциацията на българските общини. Според твърденията с разселване на мигранти в обезлюдени райони ще се решава демографският проблем на страната.

По думите на Русинова това е "поредната лъжа на госпожа Нинова, с която спекулират със страха на хората и гонят предизборни резултати". Министърката бе категорична, че твърденията са предизборни манипулации.

Русинова информира, че към момента у нас има само 18 бежанци, които ползват социални помощи, и 18 или 19 бежанци, които са регистрирани в бюрата по труда, тъй като искат да намерят работа у нас.

Зорница Русинова заяви, че системата е подготвена, в случай на придобиване на право на бежанец, да подпомогне бежанците с цел тяхната интеграция.

"Европейска програма за заселване в обезлюдени райони - такова нещо няма", повтори още веднъж тя.