Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

ГЕРБ се регистрира първа за президентския вот

"Участваме в тези избори с пълна мобилизация да ги спечелим и партия ГЕРБ да има своя президент, който да бъде действително държавник." Това заяви вчера председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, след като партията бе регистрирана за кандидатпрезидентската надпревара в Централната избирателна комисия (ЦИК).

От вчера комисията започна регистрацията на партии и коалиции за вота. ГЕРБ отново бяха първи, след като младежите им от седмица са на пост пред ЦИК.

Цветанов бе категоричен, че е много по-добро по Изборния кодекс да се носи отговорност от политическата партия, която издига даден кандидат, вместо от инициативен комитет, тъй като всяко финансиране трябва да бъде оповестено в Сметната палата. По думите му, когато партия, която носи отговорността, регистрира своя кандидат-президент, това означава, че със своята държавна субсидия ще може да покрие всички разходи по време на кампанията.

Според него това прави независим този кандидат-президент.

Цветанов, визирайки най-вероятно кандидата, издигнат от БСП, генерал Радев, изрази недоумение как ще бъде финансирана кампанията на кандидатите, финансирани от инициативни комитети, и препоръча медиите внимателно да ги следят.

Относно кандидата за президент на ГЕРБ, който ще бъде оповестен на 2 октомври, Цветанов заяви, че той е достатъчно известен и това, че ще бъде обявен на по-късен етап, не трябва да създава никакви интерпретации.

Цветанов отново покани медиите на 2 октомври, когато се очаква партията официално да обяви номинацията за кандидатпрезидентската надпревара.

Той благодари на младежите на ГЕРБ, по чиято инициатива от 2007 година насам ГЕРБ се регистрира първа за избори.

"Винаги сме максимално добре подготвени за всеки един национален избор", декларира Цветанов и изтъкна, че са изпратили указания към структурите по места да съберат 16 000 подписа. За тяхна радост в рамките на 3 дни са били събрани 32 000 подписа, а изискванията по закон са до 10 000. Затова от ГЕРБ внасят 9 999 подписа.

Източник: News.bg