Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Разпространиха снимката на терорист от "Ислямска държава", подготвящ нападения в Европа

Белгийски медии разпространиха снимка на терорист от ДАЕШ ("Ислямска държава"), който подготвял нови терористични атаки в Европа, подобни на нападенията в Париж и Брюксел, съобщи вчера News.bg.  

Според в. "Дерниер йор", който се позовава на информация от белгийските спецслужби, става въпрос за бившия жител на белгийския град Вервие - Тарек Джадаун, който е от марокански произход и който от 2014 г. участва в бойни действия в Сирия и Ирак в редиците на ДАЕШ.

Предполага се, че той в момента се намира в Ирак, откъдето вербува нови атентатори и се опитва да обедини останалите в Европа привърженици на разбитата тази година терористична клетка в Брюксел, подготвила кървавата баня в Париж и Брюксел.

Той е бил известен на белгийската полиция още преди да замине на 11 юни 2014 г. за Сирия и неведнъж е задържан в Белгия за кражби и оказване на съпротива на служители на реда, но се е отървал с кратък затвор.