Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

ГЕРБ и РБ остават в коалиция до края на управленския мандат

Меглена Кунева, Божидар Лукарски и другите лидери на РБ, без Радан Кънев, отидоха при Борисов вчераГотовност за успешно изпълнение на програмата на кабинета и завършване на 4-годишния мандат заявиха вчера лидерите на партиите от мнозинството на среща с премиера. Това съобщиха от правителствената информационна служба, след като по-рано вчера Бойко Борисов обяви, че е поканил Реформаторския блок на разговори.

В срещата са участвали вицепремиерите Румяна Бъчварова и Меглена Кунева (председател на ДБГ), министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски, министърът на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев, председателят на НПСД Корман Исмаилов, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски и зам.-председателят на ПГ на РБ Борислав Великов, уточниха от кабинета.

На срещата не е присъствал лидерът на ДСБ Радан Кънев, който преди месеци мина в опозиция.

"Международните заплахи и националните интереси на България налагат като приоритети през започналия политически сезон гарантирането на националната сигурност, на финансовата стабилност и успешна подготовка за Българското председателство на Съвета на ЕС. Лидерите постигнаха съгласие около необходимостта от политическа стабилност, която да гарантира икономическото развитие на страната и продължаване на реформите", се казва още в официалното съобщение на МС.

В него се допълва, че остава приоритет активното участие на България в процеса на вземане на решения в Европейския съюз и в НАТО.

След срещата от РБ уточниха, че президентските избори не са обсъждани.