Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Решено: ГЕРБ обявява кандидат-президента чак на 2 октомври

Boiko Cvetanov 30ГЕРБ ще обяви кандидатите си за президент и вицепрезидент на България на 2 октомври - това реши Изпълнителната комисия на партията.

Решението е по предложение на Националния предизборен щаб, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ, цитиран от Dir.bg.

В понеделник зам.-председателят на партията Цветан Цветанов заяви, че имената ще бъдат обявени в периода между 22 септември и 2 октомври и вчера стана ясно, че е избрана възможно най-късната дата.

След нея започва едномесечната предизборна кампания за вота, който ще се проведе на 6 ноември.

Цветанов съобщи още, че кандидат-президентът ще бъде човек с управленски опит и медиатор, познат в европейските столици. В отговор на въпрос, макар и с усмивка, той намекна, че номинираният може да е жена и че описанието, което дава, приляга повече на дама.

Спряганата Кристалина Георгиева обаче вече категорично отрече, че ще се кандидатира.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова също вече заяви, че няма такива намерения. И вчера тя го потвърди пред журналисти, че до този момент не са водени такива разговори с нея, освен това има достатъчно работа като кмет на столицата.

"Аз благодаря на всички, които сега ме номинират всеки ден, аз също имам свои номинации, те не са по-малко качествени, вероятно го правят, защото оценяват работата ми, но за да си свърша работата, наистина имам нужда от спокойствие и от това да проконтролираме финала на всички тези обекти за тази година. Нямам врeме за евентуалности", каза Фандъкова.

Председателят на парламента Цецка Цачева също отрече тя да е кандидатът на ГЕРБ. Пред БНР тя заяви:

"Имам амбиции, имам намерения и цели, които гоня като председател на Народното събрание. Не се притеснявайте, ще продължа да ги спазвам. Няма опасност да бъда кандидат за друг пост".