Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

ВМРО - Харманли, готви бунт заради мигрантите

Протест срещу бежанския лагер в Харманли преди няколко годиниЕвродепутат Ангел Джамбазки ще води протеста

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки ще води протестно шествие в Харманли заради мигрантите в бежанския лагер. Протестът ще тръгне от културния център в 12 часа на 4 септември. Това съобщават от ВМРО в Харманли, цитирани от Haskovo.net.

Повод за бунт на воеводите е тяхната декларация, с която поискаха по-строг контрол в лагера, вечерен час и стриктното му спазване, забрана за носене на ножове от мигрантите, независимо от дължината на острието. От ВМРО настояха и за засилено полицейско присъствие и гарантиране на реда и сигурността в града. Декларацията бе по повод клането между група от 20-ина афганистанци, при което бяха наръгани с нож двама 19-годишни мигранти. Тя бе адресирана до началника на полицията, агенцията за бежанците и кмета на общината. След като повече от седмица нямат отговор от никоя институция, от ВМРО организират протест, който е подкрепен от Патриотичния фронт и "Атака".

"Нека си върнем облика на града ни! Нека покажем, че искаме Харманли да бъде чист и приветлив град, а не ислямизиращо се място! ВРЕМЕ Е!", завършва декларацията, в която се призовават гражданите да подкрепят протестното шествие.