Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Румънка помете с кола алпиниста Боян Петров и еколога Андрей Ковачев

Снимка:БГНЕСЛек автомобил "Ауди" помете днес двама мъже, които са обследвали района на Кресненското дефиле. Инцидентът е станал към 11:20 часа, съобщи Дарик радио.

Колата пътувала в посока Кресна. Водачката, която е румънска гражданка, загубила контрол над автомобила на ляв завой, уточниха от благоевградската полиция. Колата излетяла вдясно от шосето и блъснала двамата мъже в района на Османска чешма на входа на дефилето.

От централния офис на Сдружение за дива природа "Балкани" потвърдиха пред Дарик, че единият от пострадалите е природозащитникът Андрей Ковачев, а другият е алпинистът Боян Петров.

Двамата правили обследване на водите в района на Кресненското дефиле във връзка с предстоящото изграждане на автомагистрала "Струма" през дефилето.

Директорът на болницата в Благоевград д-р Огнян Митев заяви, че един от пострадалите е с черепно-мозъчна травма, а другият има счупени ребра. До края на деня се очакваше да бъдат транспортирани в "Пирогов".