Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Карадайъ "спъна" Нинова за вота на недоверие

БСП отлага събарянето на кабинета Борисов 3 за догодина

Преговорите с ДПС се закучиха, съобщи днес news.bg, позовавайки се на свои източници в двете партии.

Социалистите напирали за вота, но лидерът Корнелия Нинова обяснила, че тази акция на червените се отлагала за 2018 г. Оправданието за пред вътрешните опоненти била отсъствието на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

Хората на Карадайъ не искали да водят разговори със социалистите, без да съгласуват тезите си с лидера, който обаче не е в София.

Крайният срок за окончателно стиковане на темата и аргументите е днес. Мустафа Карадайъ обаче се връща в края на седмицата и ДПС няма да преговарят с левицата дотогава. Така шумно прокламираният вот на недоверие остава за догодина.

Вътрешната опозиция в БСП обаче е крайно недоволна, че няма да се осъществи най-силното политическо оръжие за партия, която не е на власт, и иска да събори политическият си опонент.

Партийното ръководство на Позитано 20 успокоявало, че вот ще има. Опозицията на лидера Корнелия Нинова обаче контрааткува с аргумента, че темата се проточва във времето, а по време на европредседателството вот на недоверие бил крайно неуместен.