Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

България

Очаквано - БСП не показа срам и не поиска Жаблянов да си даде оставката

БСП няма да подкрепи искането на ГЕРБ за оставка на червения депутат и зам.-председател на Народното събрание Валери Жаблянов. Искането беше отправено от ГЕРБ, защото Жаблянов си позволи да напише в официално разпространена от пресцентъра на БСП позиция за Луковмарш, че Народният съд е бил "необходимо и неизбежно правосъдие". След това БСП обяви, че това не отразява официалната позиция на партията. Решението на БСП стана факт след среща на Изпълнителното бюро на соцпартията и на ръководството на парламентарната група на червените.

Прочети още: Очаквано - БСП не показа срам и не поиска Жаблянов да си даде оставката

Борисов: Там, където има газопроводи, няма войни, дипломатично, тихо да отстоим нашия интерес

Там, където има газопроводи няма войни, дипломатично, тихо, спокойно, мотивирано да отстоим нашия интерес, защото той не би могъл да бъде в интерес на други държави. България и Македония дадоха голям пример в Европа, че и на Балканите има държави, независимо от големите противоречия в миналото, които са подписали договор и нещата тръгват напред. Това заяви днес премиерът Бойко Борисов по време на 12-та годишна среща на бизнеса с правителството под мотото "Големите въпроси на 2018", предаде БГНЕС. На форума участие вземат министърът на финансите Владислав Горанов, управителят на БНБ Димитър Радев, анализаторът Иван Кръстев и др.

Прочети още: Борисов: Там, където има газопроводи, няма войни, дипломатично, тихо да отстоим нашия интерес

И Румен Гечев се включи в атаката срещу Нинова на тема "приватизация"

Румен ГечевСлед като миналата седмица отявленият вътрешен противник на Корнелия Нинова - Красимир Янков я атакува за участието й в приватизацията и я призова да напусне политиката, днес това стори и депутатът Румен Гечев. Той намекна, че председателката на партията се е ползвала с политическа протекция за приватизацията по време на правителството на СДС с премиер Иван Костов. По думите му пред бТВ този случай "е много неприятен и това вреди на имиджа на партията".

Прочети още: И Румен Гечев се включи в атаката срещу Нинова на тема "приватизация"

След поредния побой жена се поля с бензин и се запали

Павлина е с 85% изгаряния, редовно страдала от юмруците на мъжа си

lineika 112След поредния бой от мъжа си жена от ромската махала на врачанското с. Бъркачево се заляла с бензин и се подпалила, съобщи "24 часа".

Жената често страдала от юмруците на съпруга си. Накрая 57-годишната Павлина Демирова опитала да се самоубие и само намесата на съседи попречила на пламъците да обхванат цялата къща, а на жената да изгори жива.

Съседката Павлина Цветанова чула виковете на подпалилата се и като видяла огъня се обадила веднага в полицията.

Прочети още: След поредния побой жена се поля с бензин и се запали

Пиарът на БАН пита ръководството: Кога ще публикувате доклада за "Белене"?

Защо вече 10 дни, след като от Българския енергиен холдинг (БЕХ) ви позволиха да публикувате пълния доклад за жизнеспособността на АЕЦ "Белене", все още не сте го сторили? С този въпрос пиарът на БАН Петър Кърджилов се обърна към ръководството на академията, начело с акад. Юлиян Ревалски и ръководителят на проекта проф. Александър Тасев, съобщи вчера actualno.com. "
Това потвърждава съмненията на експерти и граждани, че под натиск от правителството вие сте направили неуспешен опит да представите проекта АЕЦ "Белене" като икономически жизнеспособен", категоричен е Кърджилов.

Прочети още: Пиарът на БАН пита ръководството: Кога ще публикувате доклада за "Белене"?