Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Над 50 творци, завинаги свързани с Казанлък, изложиха творби в Есенен салон `2017

Над 50 творци, родени в Казанлък и останали завинаги свързани с него, представиха свои произведения в 16-ия Есенен салон, организиран от Община Казанлък. Активното участие превръща традиционното събитие в едно от най-големите изложения досега.

За първи път участниците имаха възможността да представят свои творби в разширения диапазон на живопис, графика и скулптура.

Наградата на Община Казанлък връчи кметът Галина Стоянова. За своята картина "Импресия" Хюсеин Окан бе отличен с традиционния приз за Есенния салон - статуетка "Роза", изработена от казанлъшкия майстор Любо Дудев.

Галина Стоянова сподели своето удовлетворение да види в залата изтъкнати творци на казанлъшката палитра и определи, че "нашите специални хора са творците на Казанлък".

Изборът на наградените творби в конкурса беше дело на комисия с председател проф. д-р Галина Лардева, декан в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство във факултет "Изобразителни изкуства" - Пловдив, и арт директор на пловдивските есенни салони.

Първата награда на Художествена галерия - Казанлък, която се присъжда за пръв път тази година по новия регламент, утвърден от Общината, спечели Фекрет Окан.

За да стимулира младите автори, Община Казанлък връчи и наградата "Дебют на млад автор", с която бе отличена Грациела Иванова за картината й "Виктория".

Отличените художествени произведения ще остават във фонда на Градската галерия, а авторите им ще получават право на самостоятелна изложба през следващата година в залите на ул. "Искра" No 4 и Художествената галерия.

(СН)