Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Нова пиеса за възрастни качва на сцената си Кукленият в Стара Загора

Сцени от постановката "Жените от портокаловите градини" Премиерата на "Жените от портокаловите градини" е на 23 октомври от 19:30 часа

"Жените от портокаловите градини" е заглавието на новата постановка на Кукления театър в Стара Загора. Премиерата на спектакъла с автор Оля Стоянова - носител на награда за нова българска драматургия за възрастни от "Пиеро 2015", е на 23 октомври 2017 г. от 19:30 часа в залата на театъра.

"Жените от портокаловите градини" е пиеса за човешката привързаност - за всички онези жени, които години наред продължават да пишат писма с много "Обичам те" и с много обещания за скорошно завръщане. Жени, които продължават да се питат кой Бог закриля пътешествениците по пътя, майките, които са далече от вкъщи и децата, които остават сами", споделя за пиесата Оля Стоянова.

"Реус, Неапол, Кашкайш, Палермо, Мадрид, Рим, Аргус, Рига... Три жени преначертават картата на Стария свят и показват къде се намират портокаловите градини на Европа и къде започва географията на старостта - светът на жените, които берат портокали, стават домашни помощнички или се грижат за старите хора. Три жени чертаят нова карта на Стария континент, която е един безкраен лабиринт. Това не е Европа на цивилизациите и старата култура, а на трудовите пазари, на възможността да работиш, за да живеят близките ти нормално". Така авторката анонсира новата продукция за възрастни на Старозагорския куклен театър.

Режисьор на спектакъла е Любомир Колаксъзов, сценографията е дело на Виктория Андрекова, а музиката написа Христо Намлиев. В ролите влизат актьорите Биляна Райнова, Латина Беровска, Деница Янакиева.

Билети за премиерата се продават на касата на Държавен куклен театър-Стара Загора.

Димка КАБАИВАНОВА