Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Знака "100 години Борис Христов" получиха Петко Бонев и Нино Луканов

Директорът на Държавната опера в Стара Загора Петко Бонев получи почетния знак на Министерството на културата "100 години Борис Христов". С него са удостоени още колективът на Софийската опера и Операта в Бургас. Председателят на Музикалното общество на името на Борис Христов в Стара Загора Нино Луканов също е удостоен c високото отличие.

"Оценките за работата на целия колектив на Държавна опера - Стара Загора, са много високи. Казаха се много хубави думи за нашата работа, за програмата, с която отбелязахме Борис Христов, за репертоара и активността ни", коментира със задоволство след церемонията Петко Бонев.

На тържеството Момчил Георгиев - съветник на министъра на културата д-р Петър Стоянович и координатор на Националната програма за честването на юбилея на прочутия български бас, благодари на всички наградени с почетния знак за усилията им в популяризирането на творческото дело на големия ни оперен певец.

Честванията на 100-годишнината от рождението на забележителния оперен изпълнител Борис Христов са под патронажа на председателя на 42-рия парламент Михаил Миков.

Леда ВЕСЕЛИНОВА