Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Старозагорец организира изложба във Франция

Изложбата е изключително с български мотиви Вила Катала, където на 3 март се открива изложбата на петима български творциЕкспозицията "България - съвременното изкуство" ще бъде открита на 3 март

От 3 до 31 март в едно от културните средища на Париж - вила Катала, ще бъде представена групова изложба на български творци, озаглавена "България - съвременното изкуство". Арт-събитието е организирано от старозагореца Ивайло Иванов в партньорство с Българо-френската културна асоциация, под патронажа на българското посолство в Париж.

В три зали на вила Катала - където всяка седмица се провеждат концерти, изложби и театрални постановки, ще бъдат изложени 60 произведения от 5-мата автори.

Посетителите ще могат да видят картините на Николай Панайотов и Константин Константинов, играта на цветове на Христо Бозуков, картинните композиции на Лариса Илиева, а също така картините, мозайките и скулптурите на Ивайло Иванов.

По време на вернисажа на 10 март ще могат да се опитат български ястия и български вина. В рамките на изложбата е предвидена конференция върху българската история. Тя ще се проведе на 17 март с участието на Людмила Манолова - архитект по тракийски паметници. Посланикът на Република България във Франция е потвърдил своето присъствие. Гости ще бъдат още кметът на Конселие, регион Ил де Франс, мадам Brigitte Marsigny и културно аташе към кметството и културните прояви Marylise Martins.

Вила Катала е разположена в голям парк с редки растителни и дървесни видове, което я прави един своеобразен ботанически парк. В него са разположени и модерни скулптури.

На входа на вила Катала ще бъде поставено българското знаме.

(СН)