Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Новогодишна наздравица в Операта

В навечерието на Новата година, на 31 декември, от 18:00 часа Държавна опера - Стара Загора, ще представи "Новогодишна наздравица в Операта". Празничният концерт е последното голямо музикално събитие за изключително успешната за Държавна опера - Стара Загора, творческа 2017 година и е елегантен реверанс към верните почитатели на оперното и балетното изкуство, съобщиха от пресцентъра на културната институция. Всички зрители, които изберат да започнат своето новогодишно тържество от уютната зала на Старозагорската опера, бонус към празничното им настроение ще бъде богата и атрактивна програма, представена от солистите, хора, оркестъра и балета на Държавна опера - Стара Загора.

Специален гост на събитието ще е световноизвестният български тенор Калуди Калудов. Участват още солистите Анна Дитри, Емилия Иванова, Емилия Джурова, Елена Баръмова, Офелия Христова, Петя Петрова, Милко Михайлов, Николай Добрев, солистите на балета Анелия Димитрова и Фиорди Лоха. В празничната вечер ще прозвучат арии, дуети, канцонети от творби на Росини, Доницети, Верди, Пучини, Маскани, Леонкавало, Бизе, Лехар, Щраус, Баумгартнер, ще бъдат представени балетни фрагменти от световната оперна и балетна класика - "Лешникотрошачката", "Лебедово езеро" и операта "Кармен". На диригентския пулт ще застане младият Димитър Косев. Режисьор е Славчо Николов, а хореографията е дело на Силвия Томова и Веса Тонова.

Домакините са се погрижили зрителите да вдигнат празнична наздравица с чаша вино, което е предоставено от малката, но артистична винарна "Мидалидаре Естейт". На всички гости на концерта ще бъде предложен изискан кетъринг с коктейлни хапки. Ще бъде разиграна и празнична томбола с награди.

Цените на билетите са 20 и 30 лева, за деца - 10 лева.

(СН)