Информацията в сайта е собственост на вестник „Старозагорски новини”. При използването й, позоваването на източника е задължително!

Показват предколедно 93 произведения в зала "Байер"

Две нови свои картини - "Денят на кълвача" и "Завръщане", е подредил в Коледната изложба художникът доц. Злати Златев, председател на групата на СБХ в Града на липите93 произведения - живопис, графика, малка пластика и икони, подредиха за традиционната си Коледна изложба 39 художници от Стара Загора в превърналата се в култова зала "Байер" на едноименната улица зад Съда. В екпозицията участват представители на няколко поколения зографи от Града на липите, а за пръв път с малка пластика се представя познатият с анималистичните си произведения Светлин Стоев. С нова техника се показва пред публика и неколкократният участник в парижкия есенен салон Владимир Дончевски, не е изневерил на новаторските си търсения и председателят на групата на СБХ доц. Злати Златев.

"Опитваме се да създадем традиция и вече от няколко години каним колегите да извадят най-доброто, нарисувано през отиващата си година от ателиетата. Хубавото е, че срещаме разбиране и от Общината, която ни съдейства за експонирането на творбите. Надявам се посетителите, дори да не си купят картина да си тръгнат с изпълнени от доброта сърца:", коментира доц. Златев.

Сред ярките платна в четвъртък вечер в зала "Байер" ще бъде и премиерата на романа "Хавра", който авторът Захари Карабашлиев пише в продължение на цели 7 години, а първото изречение е написано в Америка...

Творческите изяви в Града на липите имат продължение и на 22 декември, когато в градската художествена галерия ще бъде открита изложба с картини на наградените участници в Балканското квадринале на живописта "Митовете и легендите на моя народ '2016".

Христо ХРИСТОВ