Ограничават движението по Околовръстния път на Стара Загора заради автомобилно състезание

96

На 26 септември (събота) от 12:30 до 18 часа и на 27 септември (неделя) от 9 до 14:30 ч. се ограничава движението по път I-5 – Околовръстен път на Стара Загора, в участъка между кръстовищата за с. Хрищени и за Раднево, както и на път II-66 Нова Загора – Стара Загора, от отбивката за с. Хрищени до Околовръстния път на Стара Загора. Спирането на трафика е заради провеждането на автомобилно състезание „Писта Стара Загора, кръг от републиканския шампионат на АФБ, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Леките автомобили ще преминават по обходни маршрути през град Стара Загора:

– Пътуващите по път II-66 от Нова Загора за Стара Загора, Казанлък, София и Хасково ще се отклоняват през общинския път за село Хрищени, продължават по Околовръстния път, през град Стара Загора – по надлез „Наталия“, бул. „Славянски“ и бул. „Патриарх Евтимий“, за път I-5;

– Пътуващите по път II-66 от Стара Загора за Нова Загора ще преминават през Стара Загора, по Околовръстния път, ще се отклоняват по пътя за с. Хрищени, след което ще продължават по път II-66 за Нова Загора;

– Пътуващите по път I-5 от Димитровград за Стара Загора и за Бургас ще се отбиват от Околовръстния път на Стара Загора при кръстовището с пътя за Раднево през град Стара Загора, след което ще продължават през града, през общинския път за село Хрищени и по път II-66 в посока Нова Загора.

– Товарните автомобили от Русе (през Прохода на Републиката) и от Бургас за Свиленград ще преминават по път II-55 Нова Загора – Свиленград.

Необходимо е шофьорите да спазват пътната сигнализация, както и указанията на „Пътна полиция“.

Движението на МПС ще бъде възстановено в 18 часа на 26 септември и в 14:30 часа на 27 септември.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка на интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.

(СН)