In memoriam: Почина журналистът Георги Коритаров

64

Причина за внезапната му смърт е COVID-19

На 61-годишна възраст почина журналистът Георги Коритаров. За загубата съобщи в профила си във Фейсбук директорът на ТВ Европа Георги Харизанов. Причина за смъртта му е COVID-19.

Вчера по обяд е бил откаран в болница, където е дал положителен PCR. Имал е и сърдечна недостатъчност.

Коритаров проявил симптоми вчера сутринта по време на ефир, съобщи пред „24 часа“ Георги Харизанов.

Журналистът е бил ваксиниран с първа доза и предстояло тези дни да му поставят втора, каза още Харизанов.

Коритаров водеше предаването „Свободна зона“ в медията през последните няколко години.

„Не знам как точно се съобщава такава вест. Не знам какво се казва, не знам как се проумява, не знам как се живее с нея. Вчера се смеехме в ефир. Днес разбирам, че повече няма да се видим. Няма да говорим. Няма да спорим Няма да мислим заедно, да работим заедно, да четем и да пишем заедно. Щастлив съм, че бях малка част от живота на този велик човек. И той от моя“, написа във ФБ Харизанов.

Георги Коритаров е роден на 10 май 1959 г. в София. През 1979 г. завършва специалност славянска филология – сърбохърватски език в Софийския университет „Климент Охридски“. С журналистика започва да се занимава от създаването на вестник „Демокрация“ като парламентарен репортер.

По-късно работи за кратко във вестниците „Демокрация 91“ и „Континент“. От 1992 г. е в Радио „Свободна Европа“, където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на предаванията „Радиожурнал“, „Светът в 13“, „Преди полунощ“ и „Балкански компас“. През 2003 г. Коритаров е водещ на аналитичния преглед на печата „Блиц“, съвместно издание на Радио „Свободна Европа“ и телевизия Би Ти Ви в рамките на сутрешния блок „Тази сутрин“. В началото на 2004 г. обаче предаването спира, тъй като договорът за него изтича и не е подновен. От началото на 2005 г. Коритаров е в Нова телевизия и Радио „Нова Европа“.

По Нова телевизия води половинчасово токшоу, наречено „Коритаров Live“, което първоначално се излъчва късно вечерта, а по-късно става част от сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България“ .

На 21 ноември 2008 г. е уволнен от Нова телевизия.

От 2010 до края на януари 2018 г. работи в телевизия „ТВ плюс“. От 1 февруари 2018 г. е автор и водещ на предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ в телевизия „Европа“.

Поклон пред паметта му!

Екипът на „Старозагорски новини“ изказва съболезнования на семейството и приятелите на уважавания журналист!