96 ветеринарни лекари получиха своите дипломи на церемония в Тракийския университет

215

За 91-ви път Ветеринарномедицинският факултет на Тракийския университет вчера връчи дипломи на завършили свои студенти. Горещият 21 май ще остане паметен за 96-ма бъдещи ветеринарни лекари-магистри. Средният успех на випуска е „добър“ 4.24, а от държавните изпити – „добър“ 4.07. Общо 92-ма са абсолвентите от България, двама – от Кипър, и по един от Турция и Русия. За 6 години в старозагорската Алма матер те са преминали обучение в 78 дисциплини, от които 52 – задължителни и 26 – избираеми. Всеки от тях е издържал общо 78 изпита и е положил 720 часа стажове и практики.

„Днес ние ви даваме вашите дипломи, но с тях ви делегираме и големи отговорности“, заяви в приветственото си слово по време на официалната церемония в двора на Тракийския университет ректорът проф. д-р Иван Въшин. В своето поздравление деканът на Ветеринарномедицинският факултет проф. д-р Михни Люцканов подчерта, че от този момент нататък всеки един магистър-ветеринар има задължението да приложи наученото, да развие собствените си умения като специалист, но и да не прекъсва връзката с университета. Абсолвентите приветстваха на трибуната и своя курсов ръководител д-р Георги Желев, който им напомни, че те не са избрали просто професия, а призвание в своя живот и призова всеки един от тях никога да не се сравнява с другите, а да гледат само напред.

По време на церемонията бяха връчени и златни дипломи на четирима ветеринарни специалисти, които са завършили точно преди 50 години. Церемонията бе уважена от зам.-областния управител Петя Чакърова, академичното ръководство на ТрУ, както и представители на БАБХ. Накрая магистрите, техните родители и преподаватели се събраха за общи снимки и взаимни поздравления.

Живко ИВАНОВ