9.1 млн. лв. ще инвестира EVN в Старозагорска област тази година

160
На срещата с областния управител са присъствали още зам.-председателят на УС на EVN България Калина Трифонова и изп. член на ръководството на "Електроразпределение Юг" Константин Величков

През тази година в Старозагорска област за развитие и реконструкция на мрежата, и повишаване на сигурността на захранване ще бъдат инвестирани 9.1 млн. лв. В процес на изграждане са 5.5 км нови електропроводи за средно напрежение, 19 км – за ниско напрежение, и 26 нови трафопоста. Това е съобщил днес регионалният мениджър на EVN България Робърт Дик на срещата си с областния управител Гергана Микова.

За 14 години електроразпределителното дружество е инвестирало над 1.7 млрд. лв. в инфраструктура и услуги. Изградени и обновени са 20 965 км мрежа, уточнил регионалният мениджър на EVN България.

„УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ продължава да е най-големият длъжник на EVN. Болницата обаче спазва стриктно спогодбата за разсрочено плащане, а това е добър знак за нас“, коментирал Робърт Дик. По думите му другите големи длъжници на дружеството са Специализираната болница в Радунци и болницата в Гълъбово. Електрозахранването на здравното заведение в Радунци е спряно, проведена е среща с ликвидатора и от EVN очакват публичната продажба на болницата.

По време на срещата Микова е благодарила на Робърт Дик и екипите на дружеството за адекватната и бърза реакция по отстраняването на авариите след бурята в района на 31 май.

(СН)