9-годишно дете пострада тежко при катастрофа

711
Заради сблъсък между "Рено" и "Ауди" временно движението по пътя Казанлък - Стара Загора е било пренасочено в едната лента

Момиченце на 9 години от павелбанското село Тъжа е прието по спешност в Клиниката по неврохирургия при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ с тежка черепно-мозъчна травма в резултат на пътен инцидент. Детето е пострадало при удар на лек автомобил „Фолксваген“ в дърво при самостоятелна катастрофа по главен път I-6, в близост до разклона за село Габарево към 17:35 часа на 25 юни.

Зад волана на колата е била 36-годишната майка на пострадалото дете, която по неустановени към момента причини не успяла да овладее управлението на автомобила и той изхвърчал извън асфалта с висока скорост.

В резултат на удара жената е получила натъртвания в областта на главата, след прегледа във ФСМЦ – Казанлък, тя е била освободена за домашно лечение, а момиченцето е транспортирано по спешност в Стара Загора. След първоначално направените изследвания според лекуващите лекари най-вероятно ще се наложи извършването на операция за отстраняване на отока. Няма данни шофьорката да е карала под въздействие на наркотици или алкохол.

Почти по същото време е станала катастрофа на пътя Казанлък – Стара Загора, близо до разклона за село Черганово, където „Ауди“ се е забило в багажника на „Рено“ при опит за изпреварване. Пострадали са двамата водачи и 12-годишно момиче, но няма опасност за живота им. Временно движението по пътя е било пренасочено в едната лента.

Христо ХРИСТОВ