65 години чества старозагорското Второ основно училище „П. Р. Славейков“

107

Богата празнична програма са подготвили от Второ основно училище „П. Р. Славейков“ в Стара Загора по повод 65 години от основаването му.

Началото на проявите ще бъде дадено на 17 ноември, когато от 17:00 часа във фоайето на Община Стара Загора ще бъде открита изложбата „Славейкови слънца“.

Ден по-късно ще излезе от печат юбилеен брой на училищния вестник „Искрици“ и ще бъде открита експозиция в училището под надслов „Бисерни броеници“.

На 22 ноември от 18:00 часа в Културен център „Стара Загора“ ще бъде представен „Алманах“ – отличени ученически творби от конкурси и състезания, както и книгата „Споделени спомени“, събрала в себе си интервюта на възпитаници на Второ основно училище. Шестокласниците ще се включат във викторина за живота и творчеството на своя патрон. Във фоайето на Културния център ще бъде показана ретроспективна изложба „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“.

На 24 ноември от 11:00 часа на спортната площадка в училището ще бъде дадено началото на Спортни празници с волейболен мач между децата от V, VI и VII клас. Вечерта е запазена за „Изкуството сплотява“ – музикална и художествено-творческа програма в Nota Bar & Dinner, с начален час 18:30.

На спортното игрище за мини футбол зад Пощата от 10:00 часа ще се състои футболна среща между отборите на V и VI клас, а седмокласниците влизат на терена от 11:00 часа.

Кулминацията на празничните прояви ще събере бивши и настоящи възпитаници, както и приятели на Второ основно училище в залата на Операта на 30 ноември от 18:00 часа за тържествения концерт-спектакъл „Изворът“.

(СН)