55-годишна отърва килията след солидна почерпка

81

С условна присъда по дело за шофиране под въздействие на алкохол се размина 55-годишна старозагорка, която била спипана от полицаи да криволичи с личния си автомобил призори на 26 юли.

Неосъжданата до момента М.Г. е признала изцяло вината си и предпочела да сключи споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор, което на 12 август е било одобрено от съда.

В хода на разпитите жената обяснила, че се e качила на личния си „Опел Астра“ направо от маса в нощно заведение, където участвала в празненство на своя приятелка. Проверката с дрегер установила, че водачката е с 1.53 промила алкохол в издишания въздух. В резултат на направените самопризнания и готовността й да съдейства М.Г. е осъдена на 6 месеца затвор, но при 3-годишно отложено изпълнение, през следващите 8 месеца жената ще трябва да разчита на свои близки или на обществения транспорт заради отнето свидетелство за правоуправление на МПС.

С условни присъди от по 6 месеца се разминаха и двама мургави жители на село Оряховица, които обрали за броени часове през нощта на 25 май дома на живеещ в Стара Загора бивш служител на МВР и покрай няколкото златни монети отнесли със себе си дори отличията му за вярна служба към народната власт.

И двамата крадци имат зад гърба си по няколко присъди, но в конкретния случай успели да възстановят задигнатото на собственика му.

Христо ПЕТРОВ