52-годишна елха ще грейне в Казанлък на 13 декември

127

11-метровото дърво е дарение на Диян Палазов

Светлините на коледната елха в Казанлък ще бъдат официално запалени на 13-и декември след празничен парад на казанлъшки деца, който ще започне в 16:30 часа. Публиката ще има възможността да се наслади на песните на младите популярни таланти Мартина Иванова и Яви.

11-метровото естествено коледно дърво на централния площад „Севтополис“ е дарение от Диян Палазов. 52 години то е било част от живота на неговото семейство. Закупено като малка елхичка в саксия за новогодишните празници през далечната 1967 г., през 1974 година то е засадено в двора на дядовия му дом в село Голямо Дряново и така до момента, в който корените на дървото достигат до основите на къщата и се налага Диян Палазов да се раздели с него. В замяна решава да сподели спомена за духа на семейния уют, който коледната елха пренася във времето, със своите съграждани.

В центъра на Казанлък има засадено специално за коледно-новогодишните празници дръвче, но то все още е малко, затова от Общината с радост са приели подаръка на Диян Палазов.

Заедно с коледната елха с изцяло нови елементи светлините на Коледа ще озарят централния булевард на града и улиците „Генерал Скобелев“ и „Искра“, както и главните улици на двата най-големи квартала – „Васил Левски“ и „Изток“. Атмосферата на наближаващата Нова година превзема и любимия на казанлъчани парк „Розариум“, където тази година ще бъде разположен и празничният кът за деца.

(СН)